dinsdag 13 december 2011

Dominica, 13-12-11

Lieve lezers,

Hier een overzicht met de belangrijkste/ leukste dagen:

23-11-11: 
Vandaag zijn we uit Tenerife vertrokken. Had vandaag ook meteen mijn eerste lesdag. De eerste twee uur zijn zelfstudie. Dan een toets/zelfstudie uur. Dan lunchpauze. Vervolgens uurtje Spaanse les. Tijdens Spaans leren we vooral dingen die echt handig zijn, zoals zinnen voor in de winkels, vertellen waar je woont, je hobby's etc, maar ook hoe je iemand mee uitvraagt en hoe je een smoesje bedenkt als iemand je mee uit vraagt. Verder hebben we bij Spaans allemaal een zelf gemaakte woordenlijst. Ook leren we natuurlijk, werkwoorden, grammatica en uitspraak. Daarna 1 uur aparte les bv winden. Dan 1 uur zelfstudie/toetsuur

01-12-11:
Tijdens de nachtwachten springen er vliegende vissen aan boord. Om de 2 uur wordt er een veiligheidsrondje gelopen. Dan vind je soms dode vliegende vissen aan boord. Sommigen worden bewaard en gebruikt als aas om te vissen en anderen worden ontleed als biologie-praktikum. Het is hier super warm, zo'n 25 graden en het water zelfs 27. Daarom staan de ramen altijd open, dus ook 's nachts. Het is dus 2x gebeurd dat er een vis door een raam op iemands bed is gevallen. Een iemand is gillend het bed uitgerend en de ander is even wakker geworden, sliep toen weer verder en ontdekte de vis de volgende dag pas. Slaap gelukkig niet meer onder het raam, moet er niet aan denken dat er een vis op mijn bed ligt.

05-12-11:
Vandaag was het Sinterklaas:). Had over dag gewoon les. Na het eten had de feestcommissie geregeld dat Sinterklaas en 3 zwartepieten langskwamen. We kregen allemaal een chocoladeletter en een mooie sleutelhanger. Daarna gingen we het dobbelspel doen. Iedereen moest iets kleins weggeven, bv rol koekjes, slaapmasker, blikje cola en iemand had een bordje met een dode vliegende vis met een vork en een briefje waarop stond: eetsmakelijk! Het was super gezellig. Hadden ook pepernoten, marsepein, amandelstaaf en chocolademelk. Ik had na het spel een pakje kauwgom, toevallig mijn eigen kadotje, hihi.

06-12-11:
Vanmiddag toen ik om 12 uur op wacht kwam, was een deel van de gaffel kapot en was de gaffel naar beneden gehaald. Ook de naad van de buitenkluiver was gescheurd. We hadden een super drukke wacht. Moesten kluiver eraf halen en een andere erop zetten. Verder wc's weer schoongemaakt, dat is het klusje van onze wacht en moeten we dus om de wacht doen. De andere wachten moeten afval knippen of salon schoonmaken. Verder gestuurd, logboek gedaan, uitkijk geweest en even geleerd. Heb al meerdere toetsen gemaakt. Tijdens onze wacht is de gaffel gemaakt en weer gehesen.

11-12-11:
Gister een sollicitatiebrief geschreven, heb gesolliciteerd op kapitein. Er waren sollicitaties voor: kapitein, machinist, 3 stuurlieden, 3 bootsmannen/ vrouwen en een kok( kin). Vanmorgen zijn alle mondelinge sollicitaties geweest. Ben geen kapitein geworden, had nog te weinig verstand en ervaring met koers uitzetten en in vreemde havens ankeren. Vandaag kwam Neptunus aan boord. Dat is een traditie, voor als je voor het eerst de evenaar over vaart. Wij zijn daar niet overheen, maar gebruiken de traditie wel, omdat we de Atlantische Oceaan over zijn.  We moesten met zijn allen in zwemkleding  in de salon gaan zitten en 1 voor 1 werden we naar buiten geroepen. Eerst werd een jongen geroepen die met 2 kale plekken op zijn hoofd gillend naar binnen rende. Iedereen schrok zich rot. Steeds meer mensen werden opgehaald, sommigen gilden, we zagen niks. Ik werd als 1 van de laatste opgehaald. Je moest op een tafel liggen en ze deden een tondeuse over je hoofd, ik geloofde niet dat ze me echt kaal zouden scheren, sommigen waren wel echt bang. Daarna werd je met een bezem ingesmeerd met een stinkend goedje van ketchup, mayonaise, maïs en brooddeeg. Vervolgens moest je een bodempje in 1x opdrinken, het bleek zeewater te zijn. Daarna kreeg je een waterpistool in je mond met cola erin. Toen moest je de voet van de vrouw van Neptunus (ak-leraar) kussen. Toen kreeg je een 'zee-naam', mijne was tuimelaar. Daarna streken we de zeilen en mochten we eindelijk zwemmen. Het is namelijk erg vervelend dat je overal water ziet maar niet mag zwemmen.

13-12-11:
Vandaag zijn we aangekomen op Dominica. We hebben 2,5 week gevaren. Het ging super snel voorbij. We hebben ook aparte lessen gehad. Zoals over winden, zeil termen, maar ook over rastafari, we hebben 2 Spaanse films gezien en heel veel Engelse. 

Liefs marleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten