dinsdag 22 november 2011

22 november 2011

Vanavond hebben we weer met Marleen gebeld. In een razend tempo (super enthousiast dus) vertelde ze over de belevenissen op de Teide. Hoe ze in een hemdje naar boven is gegaan waar het vroor, hoe ze de korte nacht door heeft gebracht,hoe prachtig de zonsopang om 4 uur was,hoe ze 's ochtends bij -10 graden warm probeerde te blijven en hoe ze met een hele grote omweg de berg weer is afgedaald.
In de veronderstelling dat ze samen met een andere scholier in de buurt van de groep liep, bleken ze juist verder van de groep te zijn afgedwaald. Maar uiteindelijk vonden zij ook weer de bus terug. Het is ook mooi om te horen hoe de groep elkaar steunt als ze het even moeilijk hebben en dat het laatste brood en het laatste slok water gedeeld wordt met anderen.
Vanavond rond zeven uur (hier 8 uur) waren ze weer terug op de boot.

Morgen begint een nieuwe etappe. Om half acht is het gezamelijk ontbijt en daarna splitst de groep. De ene helft gaat zich met het zeilen bezig houden en de andere helft, waaronder Marleen, gaat nu echt met het schoolwerk aan de slag. Er liggen voor Marleen 15 toetsen te wachten.
Marleen verheugt zich erop om hiermee aan de slag te gaan. (??? ja,echt waar.)
In de loop van de dag zal het schip vertrekken om de overtocht over de oceaan te maken. We wensen iedereen een goede vaart.
Betsie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten